Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Cheap Chaser




Από τη Τουλούζη της Γαλλίας μας έρχονται οι Cheap Chaser με δυνατές κιθάρες και ακόμη πιο δυνατά φωνητικά που δεν…φωνάζουν για το τίποτα, και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο να ακούσετε τη μουσική τους στο bandcamp ή έστω το Wild Cold City (συν ένα αγνώστου τίτλου μα το ίδιο δολοφονικό hidden track που συνεχίζει κολλητά αμέσως μετά το τέλος του) δεν μπορεί παρά να συμφωνήσετε μαζί μου ότι, ούτε τα μπλουζάκια των Wipers και της Alternative Tentacles φαντάζουν παράταιρα πάνω τους, ούτε ο ιδρώτας που είναι φως φανάρι ότι χύνουν στις συναυλίες τους, πάει χαμένος. 
Με άλλα λόγια…πολύ καλό ανεξάρτητο θορυβώδες rock με σημείο αναφοράς τα 90’s - σε σημεία ακούγονται σαν κάποιες αγαπημένες ελληνικές μπάντες εκείνης της εποχής- αλλά και το αμερικάνικο Punk των 80’s, ενώ στις τάξεις τους είναι ανακατεμένα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δύο από τα φοβερά παιδία του Γαλλικού rock της τελευταίας δεκαετίας. Οι Dusty One (κιθάρα) και LoSpider (παραγωγή). 
Το Cheap Chaser EP του 2010, το Iron Heel LP του 2013 και το φετινό επτάϊντσο Weird Cat/ Afraid είναι η ως τώρα δισκογραφική τους σοδειά, αλλά νομίζω ότι έχουν πολύ και καλό πράμα ακόμη να δώσουν.