Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

MJ Halloran and the Sinners - Attentional Blink


Το Me Souffler…, κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν, το 2011, και είναι η γαλλική έκδοσή (σε βινύλιο) με ελαφρώς διαφοροποιημένο tracklist, του Songs for the Man…, ενός CD δηλαδή που είχε κυκλοφορήσει σαν self release στην πατρίδα του την Αυστραλία ο ίδιος ο MJ Halloran, το 2010.

Η αλήθεια είναι ότι και σε μένα τ’ όνομά του την πρώτη φορά που το είδα δεν μου είπε τίποτε, μα δεν χρειάστηκαν παρά τα λίγα δευτερόλεπτα όπου διάβασα τα ονόματα των υπολοίπων αμαρτωλών που συμμετέχουν στον δίσκο, για να δώσω την αρμόζουσα προσοχή.

Spencer P. Jones στην κιθάρα (…), John Nolan στην άλλη κιθάρα (Powder Moneys, Bored!), Skeleton Boy στο μπάσο (από τους ζόρικους νεοϋορκέζους Woman, το δεύτερο άλμπουμ των οποίων ακόμη περιμένουμε) Dee Pop στα ντράμς (Bush Tetras, Gun Club), και άλλοι πολλοί καλοί, αν και όχι τόσο γνωστοί.

Το όλο εγχείρημα για να δέσει καλά η κομπόστα, φέρει την υπογραφή στην παραγωγή του Brian Henry Hooper (…)

Όσο για την μουσική, αν και ηχογραφήθηκε μεταξύ Νέας Υόρκης, Βερολίνου και Μελβούρνης δεν θα μπορούσε να μη μυρίζει από χιλιόμετρα μακριά μια μυρωδιά που όσοι είσαστε τακτικοί σ’ αυτό το blog θα έχετε καταλάβει ότι είναι από τις αγαπημένες μου, αυτή της καυτής ανάσας ενός πολύ αιμοβόρου αντιποδιανού αλιγάτορα…

Για του λόγου το αληθές ακολουθεί μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, το ποτισμένο με την υγρασία των κακών σπόρων Attentional Blink.