Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Man...or Astro Man? - Analog Series Vol.1 (7’’ vinyl)

Chunklet Records
2012

Το θέμα ήταν γνωστό στην επιστημονική κοινότητα από τις αρχές τις δεκαετίας του ’90, ως «η περίπτωση της Αλαμπάμα», αλλά «λόγοι υψίστης ασφαλείας» δεν επέτρεψαν στο ευρύ κοινό ν’ ακούσει, και πόσο μάλλον ν’ αποκρυπτογραφήσει, την μουσική που έφεραν μαζί τους αυτά τα πλάσματα από τ’ αστέρια, πέφτοντας κατόπιν ατυχήματος με το διαστημικό τους πλοίο στη Γη.
Όσο διαρκούσαν οι επισκευές προσπάθησαν σκληρά, επίμονα -κοντά μια δεκαετία- εφευρίσκοντας διάφορους τρόπους, να μεταδώσουν τα κρυφά μηνύματα που μεταφέρει πάνω της η αστρική σκόνη, ώσπου απογοητευτήκαν και με το πλοίο τους επισκευασμένο και έτοιμο προς πλεύση ξανά, την έκαναν για άλλους γαλαξίες.
Επανήλθαν κάποια γήινα χρόνια αργότερα, το 2005, αλλά και τούτη η προσπάθεια τους αποδείχτηκε μάταιη, και τελείωσε πριν καν αρχίσει με τους αστρανθρώπους να σαλπάρουν και πάλι.
Τρίτη και φαρμακερή επίσκεψη η τωρινή, όπου ότι και να γίνει, όπως και τότε έτσι και τώρα, τουλάχιστον στους μυημένους, μένει αυτό το απολαυστικά ιλιγγιώδες -έστω νοητό- σερφάρισμα στ’ αστέρια, μαζί με ένα ζεστό χαμόγελο για την ωραία τρέλα και παλαβομάρα τους. 

homepage 

orphan surf