Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

αλητεία...


Σήμερα θα θυμηθούμε δύο σχετικά άγνωστες κυκλοφορίες όπου εμπλέκεται ο μεγάλος αλητάμπουρας της Αυστραλίας, Dave Thomas.
Για τους Bored! δεν θα πω πολλά, όσοι τους γνωρίζετε και τους γουστάρετε ξέρετε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, με μια μπάντα που έχει πάρει το όνομα της από τον ομώνυμο δίσκο των Destroy All Monsters, και τον ήχο της από όλους τους σκληρούς του Detroit, αλλά και τους σκληρούς συμπατριώτες τους (από Coloured Balls μέχρι Saints), από βαριά μέταλλα (όπως Black Sabbath), αμερικάνικο punk (από Johnny Thunders μέχρι Misfits και Wipers), και ακούγεται σαν μια πιο μεταλλική εκδοχή των Cosmic Psychos ή των Mono Men...
Οι υπόλοιποι να μια καλή ευκαιρία να τους ανακαλύψετε, μιας και εδώ θα τους ακούσουμε στην μοναδική απ’ όσο γνωρίζω μέχρι τώρα διασκευή στο πιο...αλητεία κομμάτι στην ιστορία του rock and roll…Το My Pal των God, από ένα δυσεύρετο επτάιντσο που είχε βγει το 1991 στην Ισπανική Munster.
Οι Tiger by the Tail τώρα, ήταν ένα βραχύβιο σχήμα με ηγέτη τον Thomas, που κυκλοφόρησαν έναν –ομότιτλο- δίσκο το 2006, και παρά τα χρόνια που είχαν κιόλας περάσει, συνέχιζαν τα σκληρά στο ίδιο βιολί, απλά εδώ η ατμόσφαιρα είναι πιο ψυχεδελική, ενώ δεν λείπει ο απόηχος του grunge, όπως και κάποιες αναφορές –κυρίως στα φωνητικά- στην παρανοϊκή μανία των Pixies.
Το Natural Enemy με τις σαρωτικές κιθάρες και την λυσσασμένη ερμηνεία (όπως και το My Pal) είναι ένα τραγούδι για αυτούς που...πως να το πω…γι’ αυτούς που νιώθουν…
Παίξτε τα δυνατά!