Τρίτη 22 Μαΐου 2012

The Ramrods – Nothin’ to Do in Detroit


Ramrods ήταν το όνομα της μπάντας όπου έπαιξε ένα φεγγάρι σαξόφωνο ο Brian Jones πριν τους Rolling Stones.
RockinRamrods ήταν ένα garage γκρουπ από την Βοστόνη που το θυμόμαστε από το She Lied στο νούμερο 8 των Pebbles.
Ramrods ήταν και μια μπάντα απ’ το Ντιτρόιτ, που είχε μακρινή συγγένεια με τους Romantics και έδωσε την πρώτη της συναυλία στις 16 Αυγούστου του 1977, τo βράδυ που πέθανε ο Elvis. Η τελευταία της ήταν πέντε μήνες αργότερα λίγο πριν το διαλύσουν και οι Sex Pistols, προς μεγάλη απογοήτευση του Danny Fields (τότε μάνατζερ των Ramones, που και σ’ αυτούς επίσης παραπέμπει κατά κάποιον τρόπο το όνομα τους) και της Sire Records.
Όλα αυτά τα λέει ο μύθος (πάλι), και η αλήθεια είναι ότι για μπάντα ούτε μισού χρόνου έχει φτιαχτεί μπόλικος και πιασάρικος από δαύτον.
Εντωμεταξύ έπρεπε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια για να κυκλοφορήσει κάτι που να φέρει ως υπογραφή το όνομα τους, το Gimme Some Action του 2004 με demos και live ηχογραφήσεις από τον μικρό βίο τους πίσω στα 70’s.
Τα μέλη τους σήμερα σκοτώνονται για το ποιος έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την χρήση του ονόματος στα reunion, η δήλωση του κιθαρίστα Peter James ότι οι Ramrods ήταν ένα μεγάλο ψέμα από την πρώτη τους μέρα, έρχεται να ρίξει κι άλλο νερό στον μύλο του μύθου, και ‘μεις που βρίσκουμε το αλάτι του rock and roll σε τέτοιες ιστορίες ακούμε το Nothinto Do in Detroit (λες και υπάρχει κάποιο μέρος όπου μπορείς να κάνεις κάτι), το λειψό τρίλεπτο κομμάτι που θα έπαιζαν οι Radio Birdman αν βρίσκονταν στην ίδια σκηνή με τους Dead Boys, κάπου δίπλα στις όχθες του Detroit River φυσικά, για να τους παρακολουθούν από κοντά τα μεγάλα ερυθρά ή χλωμά, μα πάντα σκληρά πνεύματα της περιοχής.