Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Noah Taylor & The Sloppy Boys - Live Free Or Die!!!

Z-Man Records
2011
Άκουσα το Live Free or Die!!! την ίδια μέρα που διάβασα ότι οι Grinderman έδωσαν την τελευταία τους συναυλία πριν το διαλύσουν. Ε λοιπόν με δίσκους στην κυκλοφορία σαν κι αυτόν εδώ, από την παλιοπαρέα του Noah μικρό θα είναι το κακό! 
Έχοντας όλοι κάνει από καιρό, το αγροτικό τους παρέα με τους πιο αιμοβόρους αλιγάτορες της αχανούς αυστραλιανής ηπείρου, μαζευτήκαν στο στούντιο, και μέσα σε μια μέρα ηχογράφησαν αυτό εδώ το CD. Κάτι σαν εκείνο το θρυλικό χαμένο σαββατοκύριακο του Dan Stuart, του Steve Wynn και των υπόλοιπων. Μόνο που τα έξι κομμάτια του Live Free or Die!!! δεν αποπνέουν εκείνη την γλυκιά νοσταλγία από μέρες λουσμένες στον ήλιο το κρασί και τριαντάφυλλα, αλλά είναι ίδιος ο ήχος του θηρίου που μεσάνυχτα μεθυσμένο και εξαγριωμένο πια, με την τρίχα σηκωμένη κάγκελο, έχοντας ξεράσει το κρασί και τσαλαπατήσει τα τριαντάφυλλα, δείχνει προς το μέρος μας τα νύχια και δόντια του, έτοιμο να χιμήξει.
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά σε έναν δίσκο επιτομή του Αυστραλέζικου rock and roll, που ξεκινάει από τους Loved Ones περνάει στους Coloured Balls, έπειτα στον Rowland Howard και τους Sunnyboys, για να σβήσει στο αλκοόλ έπειτα από πολλές τέτοιες στάσεις, αδειάζοντας το ποτήρι παρέα με τους Beasts of Bourbon?
Εσείς οι κυνηγοί του αντικανονικού, ασπρόμαυρου και βαλτώδους blues των αντιπόδων σπεύσατε αμέσως, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Σπεύσατε να ακούσετε αυτή την πραγματική έκπληξη που ήρθε λίγο πριν σφυρίξει η λήξη αυτής της χρονιάς, από έναν ηθοποιό (με μεγάλο βιογραφικό) που όμως είχε προειδοποιήσει για τις άγριες μουσικές διαθέσεις του, μαζί με τον Warren Ellis στους The Rhinestoned Immaculates, που δεν είναι άλλος από τον Noah Taylor στη Φωνή και την κιθάρα, με την πολύτιμη βοήθεια του Ed Clayton Jones πρώην Wreckery στο μπάσο και τον Cec Gordon των Mess Hall στα ντραμς. Συμμορία κανονική και αρματωμένη, έτοιμη για το βουνό. 
Ένας κλασσικός για την αγαπημένη μας σκηνή δίσκος, από αυτή την στιγμή. Δισκάρα...εξαιρετικός, με πολλά θαυμαστικά όπως είμαι σίγουρος θα έλεγε και η γνωστή μλογκοσυμμορία. 

GIRL / NT & T.S.B by ng taylor