Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Mississippi Records

Μη σας μπερδεύει το όνομα, αυτό το δισκάδικο-δισκογραφική εταιρία έχει την βάση της στο Portland, στα παλιά λημέρια δηλαδή των Kingsmen, του Greg Sage, των Miracle Workers, του Elliot Smith, και φυσικά των Dead Moon.

Ο κατάλογος των κυκλοφοριών της μακρύς σαν τον δρόμο, με blues, gospel, punk και garage αλλά και με παράξενους ήχους από όλο τον κόσμο όπως η συλλογή με τον εύγλωττο τίτλο Mortika: Recordings from the Greek Underworld.

Πρώτη φορά έπεσα πάνω της με μια συλλογή Αμερικάνικης μουσικής της περιόδου 1927-1948 όπου έβρισκες μέσα από Cajun μέχρι Klezmer, και είχε τον φοβερό τίτλο I Dont Feel at Home in this World Anymore.

Τελευταία την ξαναθυμήθηκα με τις επανεκδόσεις των δίσκων των Rats όπως και με την κυκλοφορία επιτέλους του χαμένου άλμπουμ των Range Rats, ξέρετε αυτά που έκαναν ο Fred και η Toody λίγο πριν τους Dead Moon.

Αξίζει πραγματικά να ασχοληθείτε λίγο με τους δίσκους και τις κασέτες της κι ας ακούγεται σαν μια παραφωνία στους μοντέρνους καιρούς μας. Τέτοιες παραφωνίες όμως δεν είναι αυτές που μας θρέφουν?


Για ρίξετε μια ματιά παρακάτω…


Και σαν φανατικός μονομανής που είμαι μ’ αυτό το αιώνιο ζευγάρι, αρπάζω την ευκαιρία και χώνω τους Range Rats στο Two of us!